OPSKRIFT: GRILLEDE BABYBLÆKSPRUTTER
Forret til 4 personer
Blæksprutter kan virkelig skille vandene, men måske vil dine
børn synes, at det er lidt sejt at bide hovedet af en lille
blæksprutte – og så bliver de helt møre af en tur på grillen,
så den friske havsmag kommer til sin ret sammen med den
krydrede olie.
Det skal du bruge:
· 3-4 babyblæksprutter pr.
person (købes frosne hos fiske
manden/supermarkedet)
· 2 dl god olivenolie
· 1 økologisk citron
· Friske krydderurter
· Hvidløg
· Salt og peber
· 400 gram pizza-/bolledej
(hjemmelavet eller fx. Gorms,
som kan fås på frost i Brugsen/
Kvickly/Irma)
Sådan gør du:
Skyl citronen, og skær halvdelen
i tern og resten i både (behold
skallen på). Skyl blæksprutterne,
og lad dem marinere i olien
sammen med hakket hvidløg,
groft salt, peber, krydderurter og
citrontern. Sæt blæksprutterne
på spyd.
Hæld olieblandingen i en gryde,
og kog det op (det bliver en
lækker dip til både det friskbagte
brød og de små sprøde blæksprutter).
Bank den forlavede dej til to fladbrød,
som steges cirka 5 minutter
på hver side i olie med rigeligt salt
og lidt krydderuter på en stegepande
direkte på grillen.
Blækspruttespyddene grilles i 5-6
minutter og vendes ofte, så de
ikke brænder fast på risten.
Servér dem på spyd med en skål
med lidt af citron/hvidløgsolien,
en enkelt citronbåd og det friskbagte
brød til.
OPSKRIFT: GRILLET SPIDSKÅLSSALAT
Til 4 portioner
En grillet sommersalat behøver hverken indeholde en
masse ingredienser eller tage lang tid at lave. Det illustrerer
denne opskrift med noget så simpelt som grillet spidskål,
der virkelig får saft og smag fra den varme grill.
Det skal du bruge:
SPIDSKÅLENE
· 2 hele, grønne spidskål
· Olie til pensling
· Salt og peber
DRESSINGEN
· 3 dl drænet yoghurt
· Saften fra en halv citron
· En håndfuld frisk mynte
· Salt og peber
Sådan gør du:
Fjern de yderste blade på spidskålen,
og flæk dem på langs i
fire dele, så stilken stadig holder
sammen på bladene. De pensles
med lidt olie (evt. samme blanding
med lidt salt/peber/hvidløg)
og grilles i i cirka 5 minutter på
hver af de to skårne sider, indtil
de har fået en god grillfarve.
Dræn yoghurten i en times tid,
inden du skal bruge den, og hak
den friske mynte fint. Bland det
og resten af ingredienser sammen
i yoghurten, og hæld det ud
over den tilberedte spidskål ved
servering. For ekstra knas og
sommersmag kan du grille et par
asparges sammen med spidskålene
– de går ligeledes godt til
den friske dressing.
I et stort hus udenfor København bor journalist
og podcaster Mattias Hundebøll sammen med
sin kone, sine to børn, sine svigerforældre og to
andre familier. Huset, der altid har været et kollektiv,
danner rammen om et familieliv, hvor samvær er i
centrum. Særligt om sommeren i den store have,
hvor livet buldrer derudaf, og grillen er centrum for
aftenmåltiderne.
FURNACE GASGRILL
FRA EVERDURE
Den ultimative gasgrill!
• Piezo-tænding
• Effekt: 3 x 2,7 kW/brændere, i alt 8,12 kW
• Grillareal: 750 x 420 mm
• 3 individuelle brændere
• Præcis varmeindstilling
• Grillriste med indbyggede ”flame tamers”
• Termometer i låget
• Brænder i S304 rustfrit stål
• Sammenklappeligt sidebord
• Samles på ca 10 minutter af to personer
Vejl. 5.499,-