“Grillen fungerer perfekt
som det udendørs
samlingspunkt”
Bage- og madentusiasten Jon Daniel Edlund elsker
sommer næsten lige så højt, som han elsker mad.
Han elsker at rykke madlavning og måltider udenfor
og så fokuserer han i høj grad på råvarerne.
”Disse retter er ret
enkle at lave med
små midler, fordi
grillens varme
giver så meget, at
der kun skal lidt til
at få smagen frem”...
JON DANIEL EDLUND
SALATEN
· 2 dl kogt havreris
· 1 hjertesalat
· 1 rød peberfrugt
· En håndfuld asparges
· En håndfuld broccolini
· 1 halloumi-ost
DUKKAH
· En stor håndfuld blandede
nødder og kerner (mandler,
hasselnødder, pistacienødder,
græskarkerner og/eller
solsikkekerner – alt kan bruges)
· 1 tsk, hele korianderfrø
· 1 tsk. hele spidskommenfrø
· 1 tsk. hele fennikelfrø
· 1 tsk. chili
· 1 tsk. sumakkrydderi
· Salt og peber
DRESSING
· 1 dl Soya
· 1/2 dl friskpresset citronsaft
· 1/2 dl friskpresset appelsinsaft
· Lidt salt og peber
Sådan gør du:
SALATEN
Kog havrerisene som anvist på
pakken, og afkøl dem. Skyl alle
grøntsagerne, og pluk nogle
flotte blade af salaten, som skal
bruges til anretning. Skær peberfrugten
ud i store stykker, og
knæk bunden af dine asparges
og broccolini. Læg grøntsagerne
op i en skål, og hæld lidt olivenolie,
salt og peber ud over.
Skær halloumi-ost i nogle tykke
skiver på ca. 0,5-1 cm tykkelse,
og pensl dem med olivenolie.
Grill grøntsagerne midt på
grillen, så de får høj varme. De
skal gerne grilles i nogle minutter
på hver side, til de får skorpe og
gerne bliver en smule brændte.
Grill også halloumi-osten på
samme måde.
DUKKAH
Hæld alle ingredienserne op i en
pande, og rist dem ved middel
varme i ca. 10 minutter. Rør ofte
rundt, så det ikke brænder på.
Det skal gerne begynde at dufte
og tage en lille smule farve, så
krydderierne får lov til at riste
igennem og udvikle masser
af duft og smag. Afkøl det, og
blend det i en mini-hakker, til du
har et groft pulver.
Find et stort fad, og anret
salaten med nogle store blade af
hjertesalat i bunden. Læg dine
kogte havreris henover, og anret
dine grillede grøntsager og halloumi
ost ovenpå lidt hist og her.
Hæld din citrus- og soyadressing
over, og servér salaten med
lidt dukkah henover.
OPSKRIFT: SOMMERSALAT
Til 4 portioner
En lækker madsalat, der både kan
bruges som en ret i sig selv eller
som tilbehør til kød og fisk, er et
must på middagsbordet til grillaftenen.
Denne variant med grillet
grønt, ost og havreris er både sund,
velsmagende og perfekt til grillen.