A957A - Ismaskine

Ismaskine


 
 

Specifikationer

  • Fremstil en lækker hjemmelavet is, sorbet eller fedtfattig yoghurtis
  • Kapacitet på 1,0L
  • Inkluderer fryseskål og dejskraber

Opskriftsforslag

Vanilleis

  • 500ml sødmælk
  • 125ml fløde
  • 5ml vanilleessens
  • 3 æggeblommer
  • 150g sukker
  1. Bland fløden, mælken og vanilleessensen i en gryde og bring blandingen næsten i kog. Sæt den til side for at køle lidt af.
  2. I mellemtiden pisk æggeblommerne med sukkeret i en stor skål, til massen er tyk og ganske lys.
  3. Hæld mælke/flødeblandingen i den piskede ægge- og sukkermasse under stadig omrøring. Sørg for, at sukkeret er helt opløst.
  4. Hæld det hele i gryden igen og over meget lav varme fortsæt med at røre, til cremen er tyk nok til at dække bagsiden af en ske.
  5. Lad cremen køle helt af.
  6. Hæld cremen op i ismaskinen og bland, til den er frossen (ca. 30 minutter).

Variationer:

Chokolade - kom ikke fløden i, men erstat den med 100g letbitter chokolade, som er blevet smeltet i en skål over en gryde med kogende vand.

Nødder – tilsæt 100 g hakkede nødder til isblandingen, lige før den serveres.

Jordbæris

  • 400g modne jordbær
  • 200ml piskefløde
  • 75 g sukker
  • saft af 1?2 citron
  1. Purér eller blend jordbærrene.
  2. Bland sukker, fløde og citronsaft i pureen.
  3. Sæt massen i et køleskab, så den kan køle af.
  4. Når massen er afkølet, hæld den i ismaskinen og bland, til den er frossen.

Variationer:

Jordbærrene kan erstattes med enhver blød frugt. Hvor sød isen bliver, afhænger af den anvendte frugt, så husk at smage den til med sukker, inden den fryses.

Bemærk venligst: Hvor længe det tager ismassen at fryse, afhænger af:

  • massens mængde og sammensætning. Hvis der tilsættes alkohol, vil det forhindre isen i at fryse.
  • massens oprindelige temperatur
  • temperaturen i rummet.


Det ser ud til at du bruger en ældre browser. Få optimal visning med IE eller Firefox. Opgrader nu!